Чай Пуер
Пуер – китайський пост-ферментований чай родом з провінції Юннань. Цей чай з певною витримкою, чим вона більше, тим пуер вважається краще. З часом якість пуеру стає тільки краще, на відміну від інших видів чаю, які, як правило, з часом втрачають свою користь і смак.
Для виробництва пуеру, сировину піддають природному або штучному состаріваніє. При природному зістаріванні чай витримується приблизно 7-8 років, за цей час проходять повільні процеси ферментації, внаслідок чого змінюється склад речовин в чаї і його смак і аромат.
При штучному зістаріванні сировину піддають активної ферментації, складають на купи і збризкують водою. Так воно пріє протягом 30-100 днів. Після цього його висушують і витримують приблизно рік.
Пуер буває, як пресований, так і розсипний. Частіше зустрічається пуер пресований, його пресують у різні форми, такі, як млинець, гніздо, цегла, квадрат, гарбуз.
Сирої пуер має зелений відтінок, а листя приготованого пуеру темного кольору, відповідно заварений Шу пуер має дуже насичений темний колір на відміну від Шен пуеру. Перший кислуватий з присмаком чорносливу, а другий нагадує смак шоколаду.
661519083
661519743- Новинка
1189707880 - Новинка
1189715225 - Новинка
1189755371 - Новинка
1189761136
2116406492
2120727179
2252935752
2252935753
2412960243
2412960231
2412960230
2412960229
2412960227
2412960225
2412960222
2412960221
2412960217
2412960213
2412960208
661514140
1895507292
2116396095
Заварювання
Для заварювання пуеру беруть приблизно 4 грама заварки на 150 мл води. Перед заварюванням рекомендують промити пуер від пилу. Після цього його заливають кип'яченою водою приблизно 90 градусів. Для заварювання пуеру найбільше підійде глиняна або фарфоровий посуд.
Гарна новина для тих, хто любить чай з молоком, оскільки пуер з молоком дуже добре поєднуються. Обов'язково спробуйте молочний пуер.
