Напівферментовані чаї (У-лун)
Улун — напівферментований чай, який по китайській класифікації займає проміжне положення між зеленим і «червоним» чаєм.
За ступенем ферментації ферментується на 50 %. При його обробці ферментацію не доводять до кінця: їй піддається не весь аркуш, а лише його краю та частина поверхні. В той же час внутрішні шари чайного листа зберігають притаманну їм структуру та не ферментують. Тому вважається, що «улун» поєднує в собі властивості як зеленого — яскравий аромат, так і червоного — насичений смак. Розрізняють два підвиди — ближче до зелених (ступінь ферментації менше) і ближче до червоних чаїв (ступінь ферментації більше).
Історія таких чаїв налічує близько 300-400 років. Чай цього виду використовується при церемонії «гун фу ча», що можна перевести як «вища чайне майстерність».
- 661506896
- 661502677
- Новинка1189664014
- Новинка1189794102
- 1282257601
- 1282258057
- 1282260799
- 1866124127
- 1986510696
- 2040387619
- 2116312224
- 2116315229
- 2116316709
- 1714276286
- 2412960244
Заварювання
Заварюють У-місяця по-різному, в залежності від ступеня ферментації. Менш ферментовані улуни заварюють не занадто гарячою водою 60°-80°, час заварювання до 3 хв. Більш ферментовані вимагають більшого часу заварювання, і можуть заварюватися при температурі до 90°. Заливають окріп і настій зливають кілька разів. Найчастіше беруть 4 г на 150 мл води при заварюванні в чайнику. Такий чай можна заварювати в звичайних фарфорових чайниках як звичайний чай, тобто 1 чайна ложка чаю на одну людину + 1 на чайник.